Återvunnen plast får nytt liv som hållbara hushållsprodukter

Läs mer nedan och se videon om hur vi använder återvunnen plast som råmaterial i produktionen och vilka produkter som tillverkas av återvunnen plast!

 

Orthex har sedan 1990-talet använt ett material tillverkat av industriellt plastavfall för produktion av exempelvis hinkar, tunnor och boxar.

Under 2015 började vi också använda plastavfall från konsumenter i produktionen.

Kategorin växtmiljö har varit föregångare när det gäller användandet av återvunnet material. De senaste åren har hälften av blomkrukor och balkonglådor tillverkats av återvunnet material och idag är andelen 100%.

Under 2017 ökade användningen av plastavfall avsevärt fortfarande och förutom blomkrukor tillverkas till exempel tvättkorgar, hinkar och papperskorgar av detta material.

2019 lanserades SmartStore™ Recycled, en serie hållbara förvaringslådor tillverkade av återvunnen plast. Inom förvaringskategoring finns även våra snygga SmartStore™ Basket Recycled och källsorteringslösningen SmartStore™ Collect som båda tillverkas av återvunnen plast.

Vårt mål är att ständigt öka andelen biobaserad och återvunnen plast som används i vår produktion, och att ha en koldioxidneutral produktion år 2030.

Du hittar alla våra produkter gjorda av återvunnen plast här inklusive produkter tillverkade av gamla fiskenät.

Läs mer och bli inspirerad också med våra produkter tillverkade av biobaserad plast, såsom GastroMax™ köksredskapssortimentet!

Läs mer om vårt arbete med hållbarhet här.