Förnybara material

Plast tillverkad av förnybara material, ofta kallat biobaserat, minskar vårt beroende av begränsade fossila resurser och har ett betydligt mindre koldioxidavtryck än fossilbaserad plast. Orthex lanserade sina första produkter tillverkad av förnybart råmaterial redan 2016, och kalkylerade koldioxidavtrycket från alla sina biobaserade produkter år 2020.

Materialet i GastroMax™ servis är utvunnet från sockerrör. Dessa produkter har ett mer än 80% minskat koldioxidavtryck jämfört med liknande artiklar i traditionell plast.

För GastroMax™ BIO skärbrädor använder vi en blandning av sockerrör och träfiber från nordisk gran. Produkterna har ett upp till 60% minskat koldioxidavtryck jämfört med liknande artiklar i traditionell plast.

GastroMax™ BIO nylonredskap är tillverkade av ett kompositmaterial som innehåller biobaserad plast gjord av ricinolja. Glasfiber och polyamid har tillsatts för att förlänga hållbarheten och öka värmetåligheten. Koldioxidavtrycket från redskapen är mindre än hälften än det från liknande produkter i traditionell plast.