Förnybara material

Biobaserad plast är plastmaterial tillverkad helt eller delvis av förnybara resurser. Biomassan som används kan komma från till exempel majs, sockerrör eller cellulosa. Biobaserad plast reducerar vårt beroende av begränsade fossila resurser och har ett betydligt mindre koldioxidavtryck än plast från fossila bränslen.

Materialet i GastroMax™ servis är utvunnet från sockerrör. Dessa produkter har ett mer än 80% minskat koldioxidavtryck jämfört med liknande artiklar i traditionell plast.

För GastroMax™ BIO skärbrädor använder vi en blandning av sockerrör och träfiber från nordisk gran. Produkterna har ett upp till 60% minskat koldioxidavtryck jämfört med liknande artiklar i traditionell plast.

GastroMax™ BIO nylonredskap är tillverkade äv ett kompositmaterial som innehåller biobaserad plast gjord av ricinolja. Glasfiber och polyamid har tillsatts för att förlänga hållbarheten och öka värmetåligheten. Koldioxidavtrycket från redskapen är mindre än hälften än det från liknande produkter i traditionell plast.