Historia

Orthex Group har en lång tradition av att tillverka och marknadsföra hushållsprodukter. De tre fabrikerna ligger fortfarande på de platser där de tre företagen grundades: Gnosjö och Tingsryd i Sverige och Lohja i Finland.

2010 förvärvades Sveico AB av Oy Orthex AB. Förvärvet försåg gruppen med ett stort kunnande om att tillverka köksprodukter av hög kvalitet. Köksvarumärket GastroMax har en lång tradition av att samarbeta med professionella kockar för att ta fram nya produkter, och många kockar använder GastroMax-produkter i sitt dagliga arbete. Den omfattande serien av köksprodukter inbegriper allt som en hemmakock kan tänkas behöva för att kunna laga mat som ett proffs.

2011 förvärvade Orthex Group Hammarplast Consumer AB, vilket ytterligare breddade produktserien med fler förvarings- och trädgårdsprodukter. Förvaringsboxserien SmartStore™ lanserades första gången i mitten av nittiotalet av Hammarplast. Än idag är den otroligt framgångsrik och Orthex Group utvecklar kontinuerligt konceptet för att kunna uppfylla behoven i det moderna hemmet- smart förvaring skapar sinnesro.

Idag är Orthex Corporation ett finskt börsnoterat aktiebolag med huvudkontor i Esbo, Finland. Orthex Corporation är moderbolag till Orthex Group. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Ltd (Helsingforsbörsens) huvudlista. Orthex noterades på Helsingforsbörsens förlista den 25 mars 2021. Handeln med Orthex aktier på Helsingforsbörsens huvudlista startade den 29 mars 2021.