SmartStore™ Collect Biowaste

Den nya SmartStore™ Collect Biowaste gör det lätt att sortera ditt matavfall. Liksom resten av Collect-familjen är den moderna och stilrena 5-litersbehållaren designad för att kunna lämnas framme.

 

Från 1 januari 2024 ska den som har matavfall sortera ut det och förvara det skilt från annat avfall. Syftet med detta är att minska miljöpåverkan och främja hållbarhet. I analyser har hushållens avfall har man sett att en tredjedel av innehållet utgörs av livsmedels- eller köksavfall. Genom att sortera ut livsmedels- eller köksavfallet från övrigt avfall och behandla det genom exempelvis rötning eller kompostering kan viktiga näringsämnen återföras till jorden och biogas kan tas till vara och användas som drivmedel. Detta minskar vårt beroende av bland annat konstgödsel och möjliggör för resurser att cirkulera (Källa Naturvårdsverket).

Tillverkad och designad i Norden

Vi tycker att det ska vara lätt att göra rätt. Därför har vi tagit fram SmartStore™ Collect Biowaste, för att underlätta sortering och förvaring av matavfall. Precis som resten av Collect-familjen kännetecknas även detta nytillskott av stilren, nordisk design som gör att den passar in i det moderna hemmet och kan stå framme på köksbänken. Tack vare den kompakta designen passar produkten in även i mindre kök.

Behållaren är designad och tillverkad i Finland, av hållbar, återvunnen plast. För att göra det lätt att hitta en produkt som passar i just ditt hem kommer SmartStore™ Collect Biowaste i tre olika färger, klassiskt vitt, stilrent svart och modernt grönt.

 

Flera smarta funktioner

  • Ett stabilt handtag gör det lätt att lyfta upp och flytta behållaren, och en ring längst kanten håller soppåsen på plats samtidigt som den döljer den.

  • Behållarens lock går att vika bakåt hela vägen och kan även tas loss, för enklare tömning av behållaren och rengöring av de olika delarna. 

  • Den praktiska, smala formen gör det enkelt att skrapa ner matrester direkt från tallriken eller skärbrädan.

För sin stilrena och praktiska design tilldelades SmartStore™ Collect Biowaste utmärkelsen German Design Award år 2024.