Organisera och sortera i kylskåpet

När man öppnar kylskåpet är det inte ovanligt att mötas av en otillfredsställande oreda. Som tur är finns SmartStore™ Compact Clear till din hjälp.

 

Vi är nog många som ställer oss frågan "vad ska vi äta ikväll?" utan att ha riktig koll på vad som finns i kylskåpet. Inte sällan beror det på att vi saknar en översikt över vad som finns eftersom den inhandlade maten ställts in utan en tanke på om det fick bra placering och utrymme. Känns det igen?

SmartStore™ Compact Clear har utvecklats för att råda bot på den här vardagsutmaningen. Transparenta förvaringslådor i sex olika storlekar kan användas i kylen för att skilja på olika typ av mat. Det blir enkelt att ge separata utrymmen åt grönsaker, glasburkar, frukostmat mm. När vi har en god översikt över vad som finns hemma kan vi ta tillvara på färsk mat och undvika mer matsvinn än nödvändigt. Dessutom ger en organiserad kyl ett betydligt lugnare och behagligare intryck när den öppnas upp på morgonkvisten.

Tips till dig som vill minska ditt matsvinn

Använd dina sinnen

Ett bäst-före-datum är ofta en indikation på hur länge råvaran håller sig fräsch. Man kan ofta räkna med att den håller i några dagar till.


Använd din kreativitet

Kanske kan du använda den där tråkiga ostskalken till något annat än pålägg? Vad sägs om att riva ner den och frysa in? Enkel att sedan plocka fram när du ska göra en paj eller gratäng.

Ta din tacos till en ny nivå

Är du ovan vid att lägga oliver, frukt eller morötter i tortillan? Bara den som vågar testa nytt hittar också nya favoriter.


Undvik att förvara mat i direkt solljus

Mognadsprocessen går snabbare och maten blir således gammal snabbare.


Det viktigaste av allt - planera inköpen och undvik köp mer-erbjudanden.