Ta tillvara på vad naturen ger

Det finns mycket som är värt att samla in och ta tillvara på istället för att låta det gå till spillo. Med en rejäl tunna blir det lätt att samla allt från regnvatten till frukt.

 

Varma, torra somrar gör att grundvattennivåerna sjunker och bevattningsförbud blir allt mer vanligt förekommande. För att spara på resurserna och samtidigt hålla dina växter och blommor glada kan du vattna dem med regnvatten. Placera en tunna av återvunnen plast under stupröret och få gratis, kalkfattigt vatten till rabatterna. Samtidigt undviker du att för mycket vatten samlas kring husets knutar.

Har du fruktträd i trädgården? Se då till att ta tillvara på så mycket som möjligt av frukten, och använd till pajer, sylt och annat gott. Använd en tunna av livsmedelsgodkänt material för det du planerar att äta. Fallfrukt som hunnit bli dålig är också bra att samla in, eftersom det lockar till sig sniglar, råttor och annat som du inte vill ha i din trädgård. Ta frukten till en återvinningscentral så att det kan omvandlas till biogas, eller lägg ut det i naturen till skogens djur. Med ett lock blir det lätt att transportera tunnan utan att spilla.