Blomkålstempura och limeaioli

Har du provat att laga blomkålstempura? Det är en enkel och jätteläcker vegetarisk rätt! GastroMax silslev är det optimala redskapet för att lyckas riktigt väl med den i köket.

 

Blomkålstempura

2 ägg
3,5 dl mineralvatten
3 dl vetemjöl
2 dl majsstärkelse
1 tesked salt
1 blomkålshuvud
Solrosolja

  1. Skär blomkålshuvudet i ca 4x4 cm stora bitar, och blanchera dem i ca en minut

  2. Blanda samman alla ingredienser till tempurasmeten i en skål

  3. Doppa blomkålsbuketterna i tempurasmeten

  4. Fritera blomkålen ca 3 minuter i solrosolja som är uppvärmd till 180 grader

  5. Plocka upp de gyllene blomkålsbuketterna med hjälp av en silslev och lägg dem på hushållspapper

  6. Strö över salt

Lime aioli

3 dl rapsolja
Saft från ½ lime
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 ägg

 

  1. Lägg samtliga ingredienser i en hög skål, som stavmixern får plats i

  2. Mixa samman ingredienserna med full kraft från stavmixern samtidigt som du rör stavmixern upp- och neråt. Blandningen ska anta samma konsistens som majonnäs.

  3. Smaka av din aioli

Till servering

Färsk koriander, lime och chili

Sesamfrön

This recipe was developed by the Culinary Team of Finland.