Blåbärspaj

Du kan sluta leta – det här är det bästa receptet på blåbärspaj som du kan hitta! En perfekt sommar-dessert, underbar att servera med en klick vaniljglass!

 

Recept

Pajdeg

180 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
Zest från en halv apelsin
En nypa salt

Bärfyllning

4 dl blåbär
0,4 dl socker
0,4 dl syltsocker
2 msk potatismjöl

Gör så här:

1. Vispa smör och socker till ett mjukt skum

2. Mät upp socker, mjöl, bakpulver, kardemumma, apelsinzest och salt i en skål och blanda ihop. Häll i smörmixen och blanda om

3. Smöra minipajformarna och fördela degen i dem, eller använd en större pajform

4. Blanda ner syltsocker, socker och potatismjöl i blåbären. Fördela blåbärsblandningen i minipajformarna

5. Grädda pajerna i ugnen på 200 °C i ca 15-20 min

6. Njut av pajen med färska blåbär och en klick vaniljglass

Receptet är framtaget av finska kocklandslaget