Asiatiska crêpes med räkor & eldig thaidressing

Imponera på dina gäster med smakrika asiatiska crêpes, perfekt plockmat att placera mitt på bordet.

 

Rispannkakor
4 personer (ca. 10 pannkakor)
 
2 dl rismjöl
1 krm salt
4 dl havremjölk
2 ägg

Kokosolja till stekning
 
1. Blanda rismjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt äggen och vispa lätt.

2. Stek pannkakorna i kokosolja på medelvärme. Lägg dem på en tallrik med handduk över så håller de sig mjuka och fina till servering.

Dressing

3 msk färskpressad limejuice
2 msk fisksås
2 msk lönnsirap
1 msk rostad sesamolja
1-2 msk färsk röd chili, finhackad
1-2 msk färsk ingefära, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
 
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå och dra en stund. Smakerna kommer då fram bättre.

Mängden chili och ingefära kan justeras efter tycke och smak.

Till servering

2 morötter
1 liten gurka
150 g sockerärtor
100 g salladslök
½ litet huvud rödkål (eller vitkål)
400 g räkor, skalade
Böngroddar
Mynta
Koriander
Thaibasilika

1. Skala morot och gurka. Kärna ur gurkan. Skär morot, gurka och sockerärtor i mycket tunna skivor (Gärna med en julienneskalare). Ansa och strimla salladslöken fint. Strimla kålen fint med hjälp av en mandolin eller vass kniv. Skala räkorna.

2. Fyll rispannkakorna med tillbehören och doppa dem sedan i dressingen. Detta är väldigt trevligt som plockmat, och kan med fördel serveras mitt på bordet så att gästerna själva får plocka ihop sina pannkaksrullar.

Det här receptet är framtaget för GastroMax av Sonja Dahlgren.