Gör julklapparna mer personliga

Visst är det fint med julklappar inslagna i butik, men är det inte roligare att sätta sin egen personliga touch på gåvor till nära och kära? Med några enkla knep kan dina klappar bli de finaste under granen.

 

1. Mät noga

Om du är noga när du måttar upp hur mycket papper som behövs så blir paketen inte knöliga, och du sparar på jordens resurser. Överblivna småbitar kan användas till mindre paket.

2. Använd flera olika papper

Köp hem fler rullar och blanda motiven istället för att använda samma inslagningspapper till alla paket. Du kan till och med blanda papper på samma paket, använd ett enfärgat papper som bakgrund och lägg en bård av något mer färgglatt.

3. Ta vara på det du har

Vem har sagt att paket bara kan slås in i presentpapper? Använd gamla tidningar, aluminiumfolier och annat du har hemma för att skapa variation under granen.

4. Kreativa dekorationer

Snören, garnbitar, band... Du kan säkert hitta något hemma som det går att göra en rosett av. I den kan du sedan fästa allt från grangrenar till nyckelringar.

5. Alternativa förpackning

Lura mottagaren! Slå in något litet i en stor låda, låt något mjukt bli en hård klapp eller låt lådan själv bli en klapp som du fyller med något spännande.

Boxar och insatser från SmartStore™ hjälper dig att skapa ordning och reda bland pynt och dekorationer.