önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

Om Orthex Group

Orthex Group idag

Orthex Group är en av Nordens ledande tillverkare av hushållsprodukter som gör var dag enklare.

Idag har Orthex Group kunder i 40 länder på fyra kontinenter. Gruppen äger tre egna fabriker och lanserar en mängd funktionella produkter varje år. Orthex Group har tilldelats den prestigefyllda internationella utmärkelsen Red Dot Design Award för sin harmoniska nordiska produktdesign.Gruppens varumärken inbegriper SmartStore™ (förvaringsboxar), GastroMax™ (köksprodukter) och Orthex™ (ett stort urval av produkter för hemmet och trädgården).

Orthex Group satsar mycket på kvaliteten, säkerheten och designen på sina produkter, samt på hållbara tillverkningsmetoder. Alla dessa områden utvecklas kontinuerligt. Företaget är certifierat enligt ISO 14001:2015 och ISO 9001:2015. Det innebär att man, inom ramen för vad som är tekniskt och ekonomiskt möjligt, kommer att bidra till ett hållbart samhälle. Målet är att göra vardagen enklare för kunderna med hjälp av praktiska och hållbara hushållsprodukter.

2021 granskades Orthex Group för och mottog ISO 45001 certifieringen för arbetsmiljö utöver de tidigare ISO 14001 och ISO 9001 certifieringarna.

Orthex Group utformar sina produkter för att göra vardagen njutbar, enligt filosofin att det praktiska är vackert. 

Miljöansvar är viktigt för oss och vi arbetar aktivt för att hållbarthet ska vara en del av alla våra processer inom både produktion och logistikkedjan. Produkterna vi tillverkar är av högsta kvalitet och ska hålla i flera år och även årtionden. Vi arbetar ständigt för att hitta nya hållbara råmaterial och öka mängden återvunnet och biobaserat material i vår produktion. Vårt mål är att ha en koldioxidneutral produktion år 2030. 

Läs mer om vårt hallbarhetstänk här.

Se vår företagsvideo här.

 

Historia

Orthex Group har en lång tradition av att tillverka och marknadsföra hushållsprodukter. De tre fabrikerna ligger fortfarande på de platser där de tre företagen grundades: Gnosjö och Tingsryd i Sverige och Lohja i Finland.

2010 förvärvades Sveico AB av Oy Orthex AB. Förvärvet försåg gruppen med ett stort kunnande om att tillverka köksprodukter av hög kvalitet. Köksvarumärket GastroMax har en lång tradition av att samarbeta med professionella kockar för att ta fram nya produkter, och många kockar använder GastroMax-produkter i sitt dagliga arbete. Den omfattande serien av köksprodukter inbegriper allt som en hemmakock kan tänkas behöva för att kunna laga mat som ett proffs.

2011 förvärvade Orthex Group Hammarplast Consumer AB, vilket ytterligare breddade produktserien med fler förvarings- och trädgårdsprodukter. Förvaringsboxserien SmartStore™ lanserades första gången i mitten av nittiotalet av Hammarplast. Än idag är den otroligt framgångsrik och Orthex Group utvecklar kontinuerligt konceptet för att kunna uppfylla behoven i det moderna hemmet- smart förvaring skapar sinnesro.