önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

Gör ett säkert val med BPA-fri plast

Bisfenol A (BPA) och dess farliga effekter debatteras flitigt över hela världen. Det är en mycket vanlig plastkemikalie, som kontinuerligt släpps ut i miljön. Var på den säkra sidan och kontrollera vilken sorts plast du använder.

Alla produkter som Orthex Group tillverkar av vanlig plast är fria från BPA och ftalater. Allt återvunnet material är testat och säkert att använda, men eftersom de är tillverkade av många olika produkter så kan vi inte garantera att de är helt fria från spår av BPA.

Vad är BPA och var används det?

BPA används i tillverkningen av polykarbonat och som härdare i andra plaster. Det gör plasten mer tålig mot stötar och höga temperaturer. Ämnet finns till exempel i innerbeläggningen på konservburkar och läskburkar. När man värmer en plastlåda som innehåller BPA kan ämnet läcka ut i maten, särskilt om den är fet eller syrlig.

Många studier visar att BPA kan ge skador på nervsystemet och hormonfunktionerna, och särskilt barn och spädbarn ligger i riskzonen. På grund av det har EU förbjudit användningen av BPA i flaskor för barn.

Använd bara säker plast

Se till att du bara använder säker och testad BPA-fri plast. När du lagar mat bör du även kontrollera att de köksredskap och matlådor du använder är tillverkade av material som är godkända för livsmedel. Är de tillverkade av plast, så se till att det är BPA-fri plast.

Orthex Group garanterar att alla produkter som är märkta med symbolen “Livsmedelsgodkänd” är fria från BPA och ftalater. Alla produkter testas regelbundet, både i oberoende testlaboratorier och genom funktionstester i enlighet med de mest strikta kvalitetskraven. Nästan alla plastprodukter är tillverkade i Sverige och Finland.

För mer information:

Wikipedia >>

EFSA >>