önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

Sommaren är serverad!

Stugsäsongen doftar av grönt gräs, frisk luft och grillad mat. Maten smakar aldrig så bra som under en klarblå himmel med en svag västlig bris i luften. Duka bordet och bjud in gäster.

Grilla

Grillade grönsaker, fisk, kyckling eller grillspett är perfekt och enkel sommarmat. Grillad mat passar utmärkt ihop med färskpotatis med smör och dill. Det går inte heller att föreställa sig sommaren utan fräscha sallader med till exempel fetaost, eller en söt fruktsallad. 

Under varma sommardagar är glass den givna efterrätten, men även pannkakor med färska bär smakar gott. Det är barnens favorit, och för många av oss vuxna väcker doften av nygräddade pannkakor barndomsminnen till liv. 

Varför inte använda bastun?

Om du har en vedeldad bastu kan du laga mat på eller i bastuugnen. Den varmaste platsen på bastuugnen är nära skorstenen. Det enklaste är att grilla korv på en pinne eller i aluminiumfolie. Avnjut korven med klassiska tillbehör som ketchup och senap. 

Om du vill laga mat inne i bastuugnen ska du vänta till efter eldningen, när det bara är glödande kol kvar. Ugnen passar bra för att pochera mat eller laga olika sorters grytor. Använd gjutjärnsgrytor och -pannor och grilltänger av hög kvalitet. Fyll inte grytan eller pannan för mycket, eftersom temperaturen kan bli riktigt hög och det finns en risk att maten kokar över. Och viktigast av allt: bränn dig inte!

 

Dags att duka!

Duka bordet med praktiska och lätta tallrikar och skålar av plast. De går inte sönder om de ramlar i marken, och de är lätta att rengöra och bära. I Orthex serveringsserie finns det många färger och storlekar att välja mellan. Vad sägs om säsongens hetaste nya färger?