Små maltbröd (8 st)
De här härligt saltsöta minibröden smälter i munnen. Du kan skapa 8 små bröd eller ett stort med det är receptet som är framtaget av det finska kocklandslaget.
Deg
430 g vetemjöl
25 g salt
50 g färsk jäst
2,5 dl mörk sirap
50 g vetekli
165 g ölmalt
250 g rågmjöl
7 dl filmjölk
Sirap-smör glasyr
50 g smör
0,5 dl mörk sirap
Metod:
1. Lös upp jästen i mjölken i en stor bunke eller i en mixer.
2. Addera resten av ingredienserna och blanda ihop till en slät smet.
3. Häll upp smeten i en välsmord GastroMax form för enportionsbröd och låt läsa i en timme.
4. Grädda i mitten av ugnen ugnen i 180°C i ca 50 minuter. Låt bröden svala något och ta sedan ur dem från formen för att kunna smeta på glasyren.
5. Smält smöret i en kastrull och blanda det med sirapen.
6. Täck bröden med glasyr och grädda dem i ugnen i 180°C i ytterligare 10 minuter.