önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

Blåbärspaj med maräng

Ett nytt sätt att njuta av blåbärspaj! Det här underbara receptet är framtaget av det finska kocklandslaget.

Pajdeg

250 g osaltat smör

100 g socker

250 g vetemjöl

1 ägg

  1. Vispa ihop smör och socker tills de skapar ett mjukt skum.
  2. Sikta i mjölet och blanda tills blandningen är gul och pajdegen kan formas till en boll.
  3. Addera ägget och rör om med en slickepott.
  4. Låt kallna i kylskåpet under ca 25 minuter.
  5. Rulla ut degen tunnt och till ett rektangulärt format. Lyft försiktigt över den till pajformen, och jämna ut kanterna.

 

Blåbärsfyllning

500 g blåbär

250 g syltsocker

1 dl vatten

  1. Blanda blåbär, vatten och socker i en kastrull.
  2. Låt koka upp och mixa blandningen slät med en handmixer.
  3. Koka i ytterligare 5 minuter och låt kallna.
  4. Bred ut fyllningen över pajdegen och strö över florsocker.
  5. Grädda i 175° C i ca 25 minuter.

 

Maräng

250 g florsocker

100 g äggvita

  1. Häll äggvitorna i en skål och vispa tills skummet är glansigt och stannar i skålen när du håller den upp-och-ner.
  2. Fyll en GastroMax spritspåse och spritsa maräng på toppen av blåbärspajen.
  3. Grädda i ugnen i 175° C i två minuter tills marängen har fått en gyllenbrun färg.
  4. Dekorera som du önskar. På bilden har krossade macaron-skal strötts över marängen.