önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

Prisbelönt design

Samarbeten med framstående nordiska designers har resulterat i ett flertal prestigefyllda priser inom produktdesign och funktionalitet för våra produkter.

Den unika kombination av återvinningssytem och dekorativ möbel har resulterad i inte mindre än tre olika priser för SmartStore™ Collect under lanseringsåret 2020.

Koncepter vann det internationellt erkända Red Dot Product Design Award kort efter lanseringen, med följande utlåtande från juryn:

I mer än 60 år har Red Dot Award erbjudit en plattform där designers och företag kan belönas för god design. Erfarenheten och expertisen hos vår jury i utvärderingsprocessen saknar motstycke. I enlighet med mottot "På jakten efter god design och innovation", har de testat alla de mer än 6 500 produkter som skickats in och gemensamt kommit fram till vilka produkter som ska få en utmärkelse. Att ni har vunnit ett pris är bevis på er produkts goda kvalitet.

Collect-serien vann även German Design Award och Iconic Interior Award 2020. Juryns motivering löd:

Med sin enkla, smäckra form passar sopkärlen i de flesta låga skåpsystem samtidigt som de harmoniserar med en elegant inredning. De är även hållbara eftersom de är tillverkade av återvunnen plast.

På senare år har GastroMax™ BIO sortiment växt snabbt och erbjuder nu ett brett urval av köksredskap, skärbrädor och matförvaring. Sortimentet av redskap med handtag gjorda av biobaserat kompositmaterial tilldelades German Design Award 2020 med följande motivering från juryn:

Serien av köksredskap har en ren, fuktionell design. Handtagen ser ut som trä men är tillverkade av bio-baserad plast, som gör att redskapen kan diskas i maskin och samtidigt är hållbara.

SmartStore™ Basket är en hyllning till nordisk design – med dessa i hemmet är det lätt att förvara med stil! Serien tilldelas German Design Award 2018 med följande utlåtande från juryn:

De här stilrena korgarna, i tre olika storlekar, erbjuder mycket förvaringsutrymme och hjälper till att hålla ordning. Hålen möjliggör ett ett rikligt flöde av luft, och locket av hållbart odlad bambu skyddar innehållet mot damm och smuts och gör det enkelt att stapla korgarna på varandra.

SmartStore Compact uppmärksammades inom kategorin för Excellent Product Design, och fick därför motta ett Special Mention vid German Design Awards 2018. Det moderna, utrymmeseffektiva och modulära förvaringskonceptet mottog följande utlåtande från juryn:

De här förvaringslådorna har en tydlig och modern look. De utstickande kanterna vid handtagen är speciellt välgjorda. En enkel, men slående detalj.

Den uppskattade Eden-serien i vår växtmiljö kategori mottog Red Dot Design Award 2012 för dess produktdesign. De estetiskt tilltalande, samt funtionella krukor fick följande utlåtande från juryn:

I dessa krukor kombineras ett rent och elegant formspråk med en hög nivå om funktionalitet. 

GastroMax™ Rörskålar är rörskålar av transparent material med tydliga markeringar för att enkelt kunna mäta upp och blanda ihop ingredienser vid bak eller matlagning. Serien tilldelades German Design Award 2021 med följande utlåtande från juryn:

Rörskålarna är funktionellt genomtänkta och moderna både i form och material.

GastroMax™ Fällbart rivjärn uppmärksammades inom kategorin för Excellent Product Design, och fick därför motta ett Special Mention vid German Design Awards 2022. Det moderna, utrymmeseffektiva rivjärnet fälls upp vid anvädning och fälls ihop för smart förvaring. Kan delas i två och användas individuellt för att riva över en skål.