GastroMax-videorecept: Picklade grönsaker
Pickling är en enkel konserveringsmetod och ett snabbt sätt att ge grönsaker mer smak.
Recept från finska kocklandslaget.
Se instruktioner och hela receptet i videon nedan.
Picklade grönsaker
350 g grönsaker, tex. gurka eller morötter
- Skär grönsakerna till tunna skivor med en mandolin.
- Förbered picklingjuicen
- Häll juicen över de skivade grönsakerna i en matförvaringsbehållare (som tål värme) och ställ i kylskåpet för att svalna.
- Låt stå i kylen åtminstonde över natten, gärna längre.
Smakerna kommer att intensifieras långt efter inläggningen eftersom picklingjuicen tar bort de bakterier som orsakar grönsakernas åldringsprocess.
Picklingjuice
1 dl vinäger
3 dl socker
2 dl vatten
- Koka upp i en kastrull.
- Häll juicesaften över grönsakerna.