önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

GastroMax-videorecept: Picklade grönsaker

Pickling är en enkel konserveringsmetod och ett snabbt sätt att ge grönsaker mer smak.

Recept från finska kocklandslaget.
Se instruktioner och hela receptet i videon nedan.


Picklade grönsaker

350 g grönsaker, tex. gurka eller morötter

 

  1. Skär grönsakerna till tunna skivor med en mandolin.
  2. Förbered picklingjuicen
  3. Häll juicen över de skivade grönsakerna i en matförvaringsbehållare (som tål värme) och ställ i kylskåpet för att svalna.
  4. Låt stå i kylen åtminstonde över natten, gärna längre.

 

Smakerna kommer att intensifieras långt efter inläggningen eftersom picklingjuicen tar bort de bakterier som orsakar grönsakernas åldringsprocess.

Picklingjuice

 

1 dl vinäger

3 dl socker

2 dl vatten

 

  1. Koka upp i en kastrull.
  2. Häll juicesaften över grönsakerna.