önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

GastroMax-recept: Blomkålstempura och limeaioli

Har du provat att laga blomkålstempura? Det är en enkel och jätteläcker vegetarisk rätt! GastroMax silslev är det optimala redskapet för att lyckas riktigt väl med den i köket.

Recept:

 

Blomkålstempura:

2 ägg

3,5 dl mineralvatten

3 dl vetemjöl

2 dl majsstärkelse

1 tesked salt

1 blomkålshuvud

Solrosolja

 

  1. Skär blomkålshuvudet i ca 4x4 cm stora bitar, och blanchera dem i ca en minut
  2. Blanda samman alla ingredienser till tempurasmeten i en skål
  3. Doppa blomkålsbuketterna i tempurasmeten
  4. Fritera blomkålen ca 3 minuter i solrosolja som är uppvärmd till 180 grader
  5. Plocka upp de gyllene blomkålsbuketterna med hjälp av en silslev och lägg dem på hushållspapper
  6. Strö över salt

 

Limeaioli:

3 dl rapsolja

Saft från ½ lime

1 tsk dijonsenap

1 tsk salt

1 ägg

 

  1. Lägg samtliga ingredienser i en hög skål, som stavmixern får plats i
  2. Mixa samman ingredienserna med full kraft från stavmixern samtidigt som du rör stavmixern upp- och neråt. Blandningen ska anta samma konsistens som majonnäs.
  3. Smaka av din aioli

 

Till servering:

Färsk koriander, lime och chili

Sesamfrön