GastroMax-recept: Blomkålstempura och limeaioli
Har du provat att laga blomkålstempura? Det är en enkel och jätteläcker vegetarisk rätt! GastroMax silslev är det optimala redskapet för att lyckas riktigt väl med den i köket.
Recept:
Blomkålstempura:
2 ägg
3,5 dl mineralvatten
3 dl vetemjöl
2 dl majsstärkelse
1 tesked salt
1 blomkålshuvud
Solrosolja
- Skär blomkålshuvudet i ca 4x4 cm stora bitar, och blanchera dem i ca en minut
- Blanda samman alla ingredienser till tempurasmeten i en skål
- Doppa blomkålsbuketterna i tempurasmeten
- Fritera blomkålen ca 3 minuter i solrosolja som är uppvärmd till 180 grader
- Plocka upp de gyllene blomkålsbuketterna med hjälp av en silslev och lägg dem på hushållspapper
- Strö över salt
Limeaioli:
3 dl rapsolja
Saft från ½ lime
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 ägg
- Lägg samtliga ingredienser i en hög skål, som stavmixern får plats i
- Mixa samman ingredienserna med full kraft från stavmixern samtidigt som du rör stavmixern upp- och neråt. Blandningen ska anta samma konsistens som majonnäs.
- Smaka av din aioli
Till servering:
Färsk koriander, lime och chili
Sesamfrön