önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

Choklad och Chiabröd med Banan

Sonja Dahlgren driver den populära bloggen Dagmar’s Kitchen och på den kan du ta del av ett fantastiskt härligt GastroMax-recept på hennes choklad- och chiabröd med banan.

Ett recept som verkligen frestar smaklökarna!

Ingredienser:

5 dl fint dinkelmjöl

1,5 dl grovt rågmjöl

4 msk kakaopulver

1 dl hela hasselnötter

1 dl solrosfrön

3 msk chiafrön

1,5 tsk bikarbonat

1 tsk salt

½ tsk äkta vaniljpulver

75 g mörk choklad (70%), grovt hackad

5 dl naturell yoghurt, 3% fett

1 stor banan, mosad

3 msk lönnsirap

kokosolja + 3 msk chiafrön till formen

1 banan

solrosfrön, chiafrön och mjöl att strö ovanpå brödet

Gör så här:

 

1)     Sätt ugnen på 200° C. Olja en avlång brödform med kokosolja och ”bröa” den med chiafrön.

 

2)     Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör ned yoghurt, mosad banan och lönnsirap och blanda till en jämn smet.

 

3)     Skeda över den kladdiga smeten i bakformen och jämna till ytan. Dela en banan på längden och tryck ned delarna på brödets yta. Strö över valfria frön och mjöl.

 

4)     Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter.

 

5)     Låt svalna på galler och vänta minst en timme innan du skär brödet.