önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

Återvunnen plast får nytt liv som hållbara hushållsprodukter

Läs mer nedan och se videon om hur vi använder återvunnen plast som råmaterial i produktionen och vilka produkter som tillverkas av återvunnen plast!

Orthex har sedan 1990-talet använt ett material tillverkat av industriellt plastavfall för produktion av exempelvis hinkar, tunnor och boxar. Under 2015 började vi också använda plastavfall från konsumenter i produktionen.

Kategorin växtmiljö har varit föregångare när det gäller användandet av återvunnet material. De senaste åren har hälften av blomkrukor och balkonglådor tillverkats av återvunnet material och idag är andelen 100 %.

Under 2017 ökade användningen av återvunnen konsumtionsplast betydligt och materialet används bland annat till blomkrukor, tvättkorgar, hinkar och tunnor.  

 

Det nyaste tillskottet av produkter tillverkade av återvunnen plast är SmartStore Recycled -en serie hållbara och högkvalitativa förvaringslådor gjorda av återvunnet material. Läs mer nedan!

Vi söker ständigt efter hållbara råvaror och ökar kontinuerligt användningen av återvunna- och biobaserade material i produktionen.

 

Du kan se alla våra produkter gjorda av återvunnen plast här.

 

Läs mer och bli även inspirerad av våra GastroMax köksredskap gjorda av bioplast!

 

Läs mer om vårt arbete med hållbarhet här.

 

Det nyaste tillskottet av produkter gjorda av återvunnen plast är SmartStore Recycled -en serie hållbara och högkvalitativa förvaringslådor gjorda av återvunnet material.