önskelista
  • Sök bland våra produkter för att lägga till artiklar till din önskelista.

10 måsten i köket

De här köksredskapen utgör grunden i ett funktionellt kök. Om du inte redan har dem är det på tiden att du skaffar dem!

1. Stekpanna

Vilken sorts spis du har och vilken sorts mat du vill laga avgör vilken sorts stekpanna du ska välja. Det säkraste valet är en teflonbehandlad stekpanna som sprider värmen jämnt och passar alla spisar, även induktionshällar. Använd plastredskap för att teflonbehandlingen ska hålla längre. 

2. Knivar

Investera i en kniv av bra kvalitet. Välj en kniv av rostfritt stål med ett ergonomiskt, halkfritt handtag. 

 

3. Måttsats

Det är alltid en bra idé att mäta upp ingredienserna noggrant. Välj en måttsats som uppfyller dina behov i köket. Den transparenta måttsatsen gör det enklare att mäta rätt. 

4. Multifunktionell stekspade

Med en stekspade av bra kvalitet kan du vända, lyfta och blanda mat. Det tunna och flexibla bladet går lätt att föra in under maten. Ett bra val är Chef's stekspade, som har ett kortare blad än traditionella stekspadar och passar utmärkt för användning i mindre stekpannor.

 

5. Potatisskalare

Med en potatisskalare kan du skala potatis och andra grönsaker, äpplen och päron. Den ska kännas lätt och skön att hålla i, och skala tunt.

6. Vitlökspress

Med hjälp av en bra vitlökspress kan du skiva, klyfta och pressa vitlök. Skivad vitlök är mildast i smaken, puread är starkare och pressad vitlök starkast. 

 

7. Rivjärn

En multirivare är ett utmärkt redskap, både när du lagar nyttig mat och söta efterrätter. Med den kan du riva grönsaker, mjuka ostar, parmesan, citronskal eller choklad. Välj alltid ett rivjärn med flera rivytor.

8. Mandolin 

Det går mycket fortare att skära och skiva frukt och grönsaker på ett säkert sätt med en mandolin. Du kan välja hur tunna eller tjocka skivorna ska vara. Välj en mandolin med dubbeleggat blad som skär i båda riktningarna.

9. Matförvaring 

Förvara mat i lufttäta lådor som stänger ute lukt, fukt och ovälkomna besökare som myror. Vid rätt förvaring håller sig maten fräschare längre, och smakerna och lukterna blandas inte. Vi rekommenderar transparenta lufttäta lådor både för skafferiet och kylskåpet. 

10. Spiralvisp

En spiralvisp passar bäst när du ska vispa släta såser, majonnäs, aioli och vispgrädde. Välj nylon som är säkert att använda i alla bunkar och grytor och klarar upp till 260 °C.