WISH LIST
Swedish

Redovisningsekonom till Tingsryd

Vi söker en engagerad och erfaren ekonom till vårt team i Tingsryd.

Orthex är ett internationellt företag där redovisningsekonomen har en viktig roll. Som redovisningsekonom hos oss är du delaktig i hela processen, från produktion till försäljning. I det dagliga arbetet har du många interna och externa kontaktytor. Ekonomiteamet består av 8 personer och vi har ett nära samarbete, även om vi sitter på olika orter i olika länder. Din chef, redovisningschefen och en ekonomiassistent är placerade vid fabriken i Tingsryd.

Arbetsuppgifter

  • Löpande redovisning
  • Månads- och årsbokslutsarbete samt stöttning vid koncernbokslut
  • Moms- och skatteredovisning för bolagen
  • Att vara med och utveckla arbetet inom koncernens redovisningsprocesser
  • Vara Redovisningschefens högra hand i Sverige
  • Genomförande av valutaväxling
  • Tjänsten är i första hand kopplad till redovisning men det finns goda möjligheter att skapa en bredare förståelse för hela ekonomiflödet
  • Att vara behjälplig som back up i receptionen

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utvecklingsbar, nyfiken och intresserad av att bygga på din kompetens och kanske ta nästa steg i din karriär. Du som söker denna utmaning är utbildad redovisningsekonom på minst eftergymnasial nivå, alternativt innehar motsvarande arbetslivserfarenhet inom redovisning.

Du har minst ett par års praktisk erfarenhet som redovisningsekonom, gärna i ett tillverkande företag. Vidare har du erfarenhet av att tillsammans med andra eller självständigt, utveckla rutiner och processer samt från att ha arbetat i ett integrerat affärssystem.

I rollen krävs starka färdigheter i excel och gärna erfarenhet av affärssystemet M3. Du har en god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska.

Om dig

Du är en driven och organiserad person som gillar siffror och att utveckla och förbättra arbetsprocesser och metoder. Du ställer dig positiv till förändringar och har ett öppet och positivt sätt till dina arbetsuppgifter och din omgivning. Självklart är du även noggrann och ansvarsfull samt når din fulla potential i ett framåtriktat och expansivt företag. Hos Orthex är alla med och bidrar till ett positivt företags- och arbetsklimat.

Vi erbjuder

En varierande och spännande tjänst i ett framgångsrikt och växande företag med starka varumärken. Arbetet är självständigt och utvecklande. Det ges möjligheter till påverkan och utformning av din arbetsdag.

I denna rekrytering har Orthex valt att samarbeta med Flodin.

För mer information om tjänsten kontakta Peter Flodin, tel 073 325 52 33 alt peter@flodinab.se.

Vid detaljerade frågor kontakta Redovisningschef Ulrika Svensson på Orthex, tel 0731 56 92 23 alt ulrika.svensson@orthexgroup.com.

Vi arbetar löpande med urvalsprocessen, så vänta inte med att ansöka då tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. 

Välkommen med din ansökan!