Wish list
Swedish

Erfaren Logistikansvarig Export

Vill du ingå i ett framåtsträvande team och spela en viktig roll för att få vårt internationella flöde att fungera optimalt?

Vi söker en erfaren Logistikansvarig Export. Du spelar en viktig roll för att få vårt flöde att fungerar optimalt, främst på exportsidan. Därför söker vi en person med tidigare erfarenhet av internationella transporter. Hos oss blir du en del i en växande organisation som strävar efter utveckling, där exportsidan stadigt ökar.

 

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för vår exportspedition och våra transporter utanför Norden. I ditt dagliga arbete förbereder, planerar och kontrollerar du sändningar och säkerställer att leverans sker enligt plan. Du ansvarar för att sändningarna är kompletta, korrekt märkta och finns på rätt plats. Du tar fram deklarationsunderlag, utfärdar dokument, certifikat och caneter samt uppdatera försäljnings- och orderavdelningen vid ev. avvikelser.

 

I ditt ansvar ingår även att:

  • Delta i transportupphandlingar

  • Skapa processer för effektiv hantering av exportsändningar

  • Optimera, följa upp och attestera kostnader för transporter

  • Skapa relationer, utveckla och följa upp samarbeten och nätverk

  • Bidra till att hitta rätt lösning för varje sändning

 

Du är direkt underställd Lagerchefen och har ett nära samarbete med övriga avdelningar inom företaget.

 

Om dig

Din drivkraft och ditt engagemang är stort, samtidigt som du hanterar ett högt tempo på ett bra sätt. Du är en lagspelare och har inget emot rollen som ”spindeln i nätet”. Du ligger gärna steget före samtidigt som du är noggrann, serviceinriktad och kundfokuserad.

Du har tidigare erfarenhet från internationell spedition, gärna från speditionsbolag eller en större industri. Du är en erkänt god förhandlare med ett brett kontaktnät inom transport och en van kravställare. Du vet helt enkelt vad som krävs för att ta ansvaret för frakterna, både inom och utom EU.

 

  • Du har troligen en eftergymnasial utbildning inom spedition och logistik

  • Du har utbildning inom tullförfarande och god kompetens i dessa frågor

  • Du har god vana av affärs-, lager och TA-system

  • Du talar/skriver svenska samt engelska obehindrat. Ytterligare språk är meriterande.

  • Du innehar B-körkort

 

Vi erbjuder dig:

En varierande och spännande tjänst i ett framgångsrikt företag med starka varumärken. Arbetet är självständigt med trevliga arbetskamrater och utvecklande för rätt person.

 

I denna rekrytering har Orthex Sweden i TIngsryd valt att samarbeta med Flodin.

Flodin Rekrytering är ett erfaret rekryteringsföretag. Vår flexibilitet och framåtanda leder oss starkt mot vårt mål, som är att bli det självklara valet för företag som behöver personalförstärkning – och för dig som vill gå vidare i din karriär. Läs mer på www.flodinab.se

 

För mer information om denna tjänst kontakta: Peter Flodin 073 325 52 33 alt via mail peter@flodinab.seVi arbetar löpande med urvalsprocessen, så vänta inte med att ansöka då tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!