WISH LIST
Swedish

Energisk och erfaren redovisningschef / Accounting Manager

Är du en energisk person med erfarenhet inom ekonomi?

Som redovisningschef hos Orthex Sweden får du vara delaktig i hela processen, från försäljning till produktion. Orthex är ett internationellt företag där redovisningschefen har en nyckelroll i Tingsryd. I det dagliga har du många interna och externa kontaktytor, resor till Finland 2-3 ggr/år ingår i tjänsten. Ekonomiteamet består av 8 personer totalt och de har ett nära samarbete även att de sitter på olika orter.

Arbetsuppgifter

  • Övergripande ansvar för den månatliga och årliga finansiella rapporteringen av de svenska dotterbolagen, inklusive beskattning
  • Teamleader för två medarbetare
  • Super User av affärssystem (M3)
  • Proaktivt utveckla finansiella processer på koncernnivå
  • Supporta organisationen och chefer med rapporter
  • Utbilda personal i hur man tolka och hantera rapporter/KPI'er mm samt hur ekonomiska uppgifter ska rapporteras och hanteras
  • Vara CFO:s högra hand i Sverige

Redovisningschef rapporterar till CFO, Finland.

Kvalifikationer

Vi vill att du har ekonomiutbildning, alternativt många års arbetslivserfarenhet inom ekonomi, helst från tillverkningsföretag. I rollen krävs starka färdigheter i Excel och helst erfarenhet av M3. Du har en stark skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska.

Om dig

Vi tror att du har en passion för redovisning, du gillar att analysera och lösa problem. Ditt arbetssätt är strukturerat och som person är du prestigelös och utåtriktad.

Vi erbjuder

En varierande och spännande tjänst i ett framgångsrikt och växande företag med starka varumärken. Arbetet är självständigt och utvecklande. Det ges stora möjligheter till påverkan och utformning av din arbetsdag.

Arbetstid: Heltid, dagtid

 

I denna rekrytering har Orthex Sweden i Tingsryd valt att samarbeta med Flodin

Flodin Rekrytering & Bemanning är ett erfaret rekryterings- och bemanningsföretag. Man jobbar lokalt för att nå den bästa matchningen när företag har ett rekryteringsbehov. Flodins flexibilitet och framåtanda leder dem starkt mot deras mål, som är att bli det självklara valet för företag som behöver personalförstärkning – och för dig som vill gå vidare i din karriär. Läs mer på www.flodinab.se

För mer information om denna tjänst kontakta, Peter Flodin 073 325 52 33 alt via mail peter@flodinab.se.

Vid detaljerade frågor kontakta, Saara Mäkelä CFO Orthex (på engelska) mob +358 400 838 782 alt via mail saara.makela@orthexgroup.com.

Vi arbetar löpande med urvalsprocessen, så vänta inte med att ansöka då tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökan via mail.

Välkommen med din ansökan!