WISH LIST
Swedish

Blåbärspaj med maräng

Ett nytt sätt att njuta av blåbärspaj! Det här underbara receptet är framtaget av det finska kocklandslaget.

Pajdeg

250 g osaltat smör

100 g socker

250 g vetemjöl

1 ägg

  1. Vispa ihop smör och socker tills de skapar ett mjukt skum.
  2. Sikta i mjölet och blanda tills blandningen är gul och pajdegen kan formas till en boll.
  3. Addera ägget och rör om med en slickepott.
  4. Låt kallna i kylskåpet under ca 25 minuter.
  5. Rulla ut degen tunnt och till ett rektangulärt format. Lyft försiktigt över den till pajformen, och jämna ut kanterna.

 

Blåbärsfyllning

500 g blåbär

250 g syltsocker

1 dl vatten

  1. Blanda blåbär, vatten och socker i en kastrull.
  2. Låt koka upp och mixa blandningen slät med en handmixer.
  3. Koka i ytterligare 5 minuter och låt kallna.
  4. Bred ut fyllningen över pajdegen och strö över florsocker.
  5. Grädda i 175° C i ca 25 minuter.

 

Maräng

250 g florsocker

100 g äggvita

  1. Häll äggvitorna i en skål och vispa tills skummet är glansigt och stannar i skålen när du håller den upp-och-ner.
  2. Fyll en GastroMax spritspåse och spritsa maräng på toppen av blåbärspajen.
  3. Grädda i ugnen i 175° C i två minuter tills marängen har fått en gyllenbrun färg.
  4. Dekorera som du önskar. På bilden har krossade macaron-skal strötts över marängen.