WISH LIST
Swedish

GastroMax-videorecept: Picklade grönsaker

Pickling är en enkel konserveringsmetod och ett snabbt sätt att ge grönsaker mer smak.

Recept från finska kocklandslaget.
Se instruktioner och hela receptet i videon nedan.


Picklade grönsaker

350 g grönsaker, tex. gurka/morötter

 

  1. Skär grönsakerna till tunna skivor med mandolinskivaren.
  2. Förbered picklingjuicen (se instruktionerna nedanför)
  3. Häll juicen över de skivade grönsakerna i en matförvaringsbehållare (som tål värme) och ställ i kylskåpet för att svalna.
  4. Låt stå I kylen till nästa dag.

 

Smakerna kommer att intensifieras långt efter inläggningen eftersom picklingjuicen tar bort de bakterier som orsakar grönsakernas åldringsprocess.

Picklingjuice

 

1 dl vinäger

3 dl socker

2 dl vatten

 

  1. Koka upp saftingredienserna i en kastrull.
  2. Häll juicesaften över grönsakerna.