WISH LIST
Swedish

GastroMax-videorecept: Crème Brûlée med smak av julen

Crème brûlée är den perfekta efterrätten när den serveras med rödvinsmarinerade körsbär och pepparkakssmulor. Se receptet i sin helhet här under.

Crème Brûlée med smak av julen

 

Crème Brûlée:

1 dl mjölk

5 dl grädde

1 vaniljstång

1/4 stjärnanis

2 kryddnejlikor

1 kanelstång

7 äggulor

100 g socker

 

Övre lager:

Rörsocker

 

1. Blanda samman mjölk, grädde och kryddor (frön från 1 vaniljstång, ¼ stjärnanis, 2 kryddnejlikor & 1 kanelstång) och låt koka upp. Om möjligt, låt dra i 30 min. 

2. Blanda samman socker och äggulor. Häll försiktigt över den varma gräddblandningen och rör om. Häll blandningen i en långform.

3. Grädda i ugnen i 110 grader under ca 70 minuter tills dess att blandningen har satt sig (eller tills den har nått en temperatur på 85 °C).

4. Låt stå i rumstemperatur i 15 minuter och låt sedan stå kallt i kylen.

5. Strö rörsocker över den avsvalnade bruléen och bränn av ytan med en gasbrännare.

 

Serveras med:

Rödvinsmarinerade körsbär

Pepparkakssmulor

Yoghurtkräm

 

Rödvinsmarinerade körsbär:

3 dl körsbär

2 dl socker

2 dl rött vin

 

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.

2. Värm på blandningen på låg värme tills all vätska har försvunnit från kastrullen och konsistensen är sylt-liknande.

 

Yoghurtkräm:

1 dl turkisk yoghurt

1 dl crème fraiche

1 dl mascarpone

1 msk florsocker

 

1. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.

2. Häll blandningen i en spritspåse.