WISH LIST
Swedish

Yoghurtkaka med Jordgubbar & Citronglasyr

GastroMax-recept, Sonja Dahlgren - Dagmar's Kithen

150 g smör, rumsvarmt

1,5 dl strösocker

1,5 dl kokossocker

3 ägg

1 msk citronjuice

4 dl fint dinkelmjöl

¾ tsk bikarbonat

½ tsk salt

zest av 1 citron

1 ¾ dl tjock yoghurt, 10% fett

225 g jordgubbar, skurna i små tärningar

2 msk fint dinkelmjöl

2-3 msk citronjuice

2 dl florsocker

 

Gör så här: 

1. Smöra och mjöla en 1,8 liters bakform och slå bort överflödigt mjöl. Sätt ugnen på 175° C.

2. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och citronzest i en bunke och ställ åt sidan.

3. Vispa smör, strösocker och kokossocker tills det blivit luftigt och ljusbrunt. Tillsätt äggen ett i taget under försiktig vispning. Tillsätt till sist 1 msk citronjuice.

4. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen tillsammans med yoghurten. Blanda jordgubbarna med 2 msk dinkelmjöl och vänd ner dem i smeten.

5. Skeda över smeten i bakformen och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 55-60 minuter. Låt svalna på galler.

6. Blanda citronjuice med florsocker till glasyren och häll den över kakan när den svalnat helt.