Wish list
Swedish

Choklad och Chiabröd med Banan

Sonja Dahlgren driver den populära bloggen Dagmar’s Kitchen och på den kan du ta del av ett fantastiskt härligt GastroMax-recept på hennes choklad- och chiabröd med banan.

Ett recept som verkligen frestar smaklökarna!

Ingredienser:

5 dl fint dinkelmjöl

1,5 dl grovt rågmjöl

4 msk kakaopulver

1 dl hela hasselnötter

1 dl solrosfrön

3 msk chiafrön

1,5 tsk bikarbonat

1 tsk salt

½ tsk äkta vaniljpulver

75 g mörk choklad (70%), grovt hackad

5 dl naturell yoghurt, 3% fett

1 stor banan, mosad

3 msk lönnsirap

kokosolja + 3 msk chiafrön till formen

1 banan

solrosfrön, chiafrön och mjöl att strö ovanpå brödet

Gör så här:

 

1)     Sätt ugnen på 200° C. Olja en avlång brödform med kokosolja och ”bröa” den med chiafrön.

 

2)     Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Rör ned yoghurt, mosad banan och lönnsirap och blanda till en jämn smet.

 

3)     Skeda över den kladdiga smeten i bakformen och jämna till ytan. Dela en banan på längden och tryck ned delarna på brödets yta. Strö över valfria frön och mjöl.

 

4)     Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 60 minuter. Sänk sedan temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter.

 

5)     Låt svalna på galler och vänta minst en timme innan du skär brödet.