Wish list
Swedish

Asiatiska Pannkaksrullar med Räkor & Eldig Thaidressing

GastroMax-recept, Sonja Dahlgren - Dagmar's Kithen

Rispannkakor

 4 personer (ca. 10 pannkakor)

 

2 dl rismjöl

1 krm salt

4 dl havremjölk

2 ägg

kokosolja till stekning

 

1. Blanda rismjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt äggen och vispa lätt.

2. Stek pannkakorna i kokosolja på medelvärme. Lägg dem på en tallrik med handduk över så håller de sig mjuka och fina till servering.

 

Dressing

 3 msk färskpressad limejuice

2 msk fisksås

2 msk lönnsirap

1 msk rostad sesamolja

1-2 msk färsk röd chili, finhackad

1-2 msk färsk ingefära, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

 

Vispa ihop alla ingredienser och låt stå och dra en stund. Smakerna kommer då fram bättre.

Mängden chili och ingefära kan justeras efter tycke och smak.

Till servering

2 morötter

1 liten gurka

150 g sockerärtor

100 g salladslök

½ litet huvud rödkål (eller vitkål)

400 g räkor, skalade

böngroddar

mynta

koriander

thaibasilika

 

1. Skala morot och gurka. Kärna ur gurkan. Skär morot, gurka och sockerärtor i mycket tunna skivor (julienne). Ansa och strimla salladslöken fint. Strimla kålen fint med hjälp av en mandolin eller vass kniv. Skala räkorna.

2. Servera rispannkakorna ihoprullade med tillbehören och doppa dem sedan i dressingen. Detta är väldigt trevligt som plockmat, och kan med fördel serveras mitt på bordet så att gästerna själva får plocka ihop sina pannkaksrullar.